LEPAAN OPPILASKUNTA RY: N HALLITUKSEN KOKOUKSET 4 ja 5 /2017

LEPAAN OPPILASKUNTA RY: N HALLITUKSEN KOKOUS 4 /2017

Aika: 10.3.2017 klo.16:15
Paikka Marjala, Olohuone
Läsnä: 8 henkilöä

Kokous avattiin 16:32 ja todettiin kokous on lailliseksi ja päätösvaltaiseksi.

Pöytäkirjan tarkastajiksi valittiin Emmiina Taivassalo ja Niina Andersson. He toimivat myös tarvittaessa ääntenlaskijoina.

Esityslista hyväksytään ja lisätään kohdat:
14) hami opiskelijoiden rahat
15) puhelinliittymien muutokset ja
16) riistakameran liittymä

Ilmoitusasiat:
– Ratipäiville ilmoittautuneita 10.3.2017 mennessä 36 kpl, pohdittiin täsmä infoa LOK ry:n toiminnasta, jotta riittävä työvoima ratipäiville.
– Nettisivut ja blogi päivitetty Lauran toimesta
– Seuraavan Kova-kahvin suunnittelu aloitettu.

Olli ja Laura ovat tavanneet Hamko:n edustajan viikolla 9 ja keskustelleet kumppanuudesta. Haetaan erillissopimusta kumppanuuteen. Hamkon palveluista LOK ry tarvitsee opiskelijakortit ja niiden tarrojen luovutus. Haalarit ja tapahtumien liput myytäisiin kioskilta. Kunhan erillissopimus läpi. Mahdollinen kokeilu syksy 2017. Halutaan tehdä lisätalousarvio.

Pohdittiin kulukorvauksien muuttamista. Siirretään tuleviin kokouksiin.

Laura Keulas esitti Viljami Halosen sohvan myyntiä LOK ry:lle ja sohva toimitettaisiin olohuoneelle, hyväksytään. Tehdään kauppakirja. (2kpl)

Kodinkone hankinnat:
Kodinkone inventaario täysin valmis ennen seuraavaa kokousta. Päätetään kodinkone hankinnoista, kun tiedetään HAMK:n ja Lepaan yksikön rooli. Listan ollessa valmis, otamme yhteyden koulun johtoportaaseen, sovitaan tapaaminen ja tehdään selkeä ohjeistus kodinkoneista ja niiden hankinnoista.

Huvitoimikunta hakee Appro kuljetuksiin rahaa, hyväksytään. Samoin loppurysäykseen, hyväksytään.

LOK järjestää kirpputorin päärakennuksen aulasta, rehtorilta lupa.

Bändikämpän hankintoihin haetaanlisärahoitusta kattamaan loput kustannukset. Hyväksytään tämän hetkisten hankintojen budjetti ja myönnetään lisäbudjetti. Lisäksi pohdimme bändikämpän avainten luovutukseen ratkaisua kuittauskirjan avulla kioskin kautta.

Hami:n opiskelijat hakevat kuukausirahaa toimintakaudelleen tammi-lokakuulle. Myönnetään toimintaraha 50,00 e /kk ajalle maalis-toukokuu. Tammi- ja helmikuun hakemus evätään, koska emme voi maksaa rahaa takautuvasti. (hakemus Liite 1) Kesäkuun toimintaraha hyväksytään, ehtona koulua kesäkuu 2017 aikana. Elokuun toimintarahahakemus kevään aikana, jotta mahdolliset hankinnat voidaan hakea samalla ratipäivien hankintojen yhteydessä. Syksyn toimintarahahakemus käsitellään myöhemmin. LOK toivoisi Hami:n puolelta valvovan osapuolen rahojen käyttöön ja järjestää satunnaisia kuulemistilaisuuksia oppilaskunnan hallituksen ja hami oppilaiden välillä.

Kevätkokouksessa ohjesääntö muutos Hami:n toimintarahojen ehdollistamisesta.

Päätettiin lopettaa puhelinliittymiä, jätetään voimaan saunamajurin, kioskin tabletin ja puheenjohtajan liittymät. Siirretään liittymät yhdistyksen nimiin, jotta laskut yhdistykselle, yhteyshenkilönä toimii puheenjohtaja Olli Latvus, kauden päättyessä vaihdetaan yhteyshenkilö seuraavaan puheenjohtajaan.

Riistakameraan tarvittavan liittymän hankinnan puinti siirretään seuraavaan kokoukseen, hankitaan Elisalta. Olli Latvus hoitaa.

 

Muut asiat:

  • Huvitoimikunnassa ollut puhetta omenakellarin vuokrauksesta juhlakäyttöön, saa järjestää, jos  maksaa vuokran määrään takaisin perimällä esim. pääsymaksun.
  • Käteiskassan suunnittelua, ei pidetä hyvänä ideana.
  • Saunan varausmaksut mahdolliseksi maksaa tilisiirrolla selkeällä viestillä, päivitetään tieto nettisivuille.
  • Ratipäivien traktorikahvilan voisi siirtää kioskin ja Marjala rakennuksen tiloihin.

Kokous päättyy 19:14

 

 

LEPAAN OPPILASKUNTA RY:N HALLITUKSEN KOKOUS 5/2015

Aika: Perjantaina 29.3.2017 klo 16:15
Paikka: Oppilaskunnan olohuone, Marjala-rakennuksen pääty
Läsnä: 12 henkilöä

 

Puheenjohtaja avasi kokouksen kello 16.26 Kokous on laillisesti koollekutsuttu ja päätösvaltainen. Pöytäkirjan tarkastajiksi valittiin Milla Utriainen ja Henri Leino. He toimivat tarvittaessa myös ääntenlaskijoina.

Esityslista hyväksyttiin.

Ilmoitusasiat käsiteltiin:

  • Kioskia ei pidetä auki iltaisin vähäisen kävijämäärän vuoksi, 5.4.2017 viimeinen kerta.
  • Olli Latvus on ollut yhteudessä opiskelijajärjestö HAMKOon. Hamko ei halunnut tehdä Lok ry:n kanssa erillissopimusta joten vaihtoehtona on kumppanuussopimus.Harkitsemme kumppanuussopimuksen hakemista, asiaa käsitellään myöhemmin.
  • Kokouksessa keskustelimme myös ideasta ottaa yhteyttä Hamkoon ja Visamäen päättäviin (HAMK johto), jotta ratipäivien toteutukseen voisi osallistua myös muista koulutusohjelmista ja ansaita täten opintopisteitä.

Saamiemme tietojen mukaan yksi päättävien matkalle osallistujista ei voinut osallistua matkalle henkilökohtaisista syistä.  Oppilaskunta sai kokouksen aikana sähköpostin asianomaiselta, jossa kerrottiin, että voisiko omatoimisen Saksan vierailun laskea kyseisen päättävien matkan sijaan. Hakemus hylätään, yhdistyksen sääntöjen nojalla. Tapausta voi verrata aikaisemmin hallituskaudella hylättyyn Siru Nurmisen hakemukseen. Asianomaisella on mahdollisuus osallistua syksyllä tehtävään toiseen päättävien opintoretkeen tai koulun järjestämään opintoretkeen, muulloin täytyy pohtia muu ratkaisu. Päättävien matka oli sujunut ongelmitta ja mukavasti.

Kuulumisia ratikokouksestakin kuultiin Millan ja Johannan toimesta. Kauppa ja Puutarhaliitto hyväksyi idean Marjala-rakennuksesta kahvilana kirjamyynnin tiloissa. Täten traktorikahvilaa ei järjestetä, jolloin vähennämme työvoiman tarvetta. Erillistä smoothie-baaria emme järjestä vaan tuotteet sijoitetaan muihin kahviloihin. Kokouksessa ilmaistiin myös huoli vähäisestä osallistujamäärästä, joka johtaa palveluiden karsimiseen. Raha-asioiden hoitoon LOK saa käyttöönsä muun tilan kampusalueelta.

Päättäviä ilmoittautunut tähän mennessä 5+(2) kpl. Päättävät huolehtivat lähtökohtaisesti vohvelikahvilan, kahvilakärryn ja hernekeiton. Hernekeitto voidaan siirtää emännän tiimin vastuulle. Arpamyynnin palkintojen hankintaan ehdotettiin, että jokainen istuva hallituslainen hankkii viisi kpl palkintoja, joiden arvo ylittää arvanhinnan, tästä teemme lisäselvityksen, Milla Utriainen hoitaa. Teemme palkintojen hankinnoista lista googlen Drive palveluun hallituksen käyttöön.Puistohalliin tehdään mandala-kuvioita erilaisista kasvin osista, joihin myös yleisöllä on mahdollisuus osallistua.

Näytteille asettajia on tähän mennessä ilmoittautunut 80kpl, määrän oletetaan tuplaantuvan. Ehdotus betoniveistoksesta Lepaan puutarhaan pohdittiin ja epäilemme osallistumista.Ratipäivien työlistat ovat hiomista vaille valmiita. Isännän ja Emännän tiimeihin kaivataan lisää työvoimaa. Isku voisi aloittaa toiminnan jo elokuun toisena viikonloppuna hallien siistimisellä jne. Pohdimme myös mahdollisuutta aikuisopiskelijoille osallistua ratipäiville edeltävien kolmen viikonlopun aikana. Hami-opiskelijat osallistuvat töihin maanantaista lauantaihin.

Ratipäivien työviikko alkaa maanantaina kello 9:00, ellei muuten mainita. Monimuoto-opiskelijat toivoivat rati-infoa ruokalan aulaan, jotta saisivat lisä infoa asiasta.

Saunan kuukausibudjetti käytetty ja haetaan lisärahoitusta. Saunalle on hankittava uusi rikkakihveli, halkoja, harja ja eväät talkoo työvoimalle, käytetään kuitenkin edellisten tapahtumien eväitä mahdollisuuksien mukaan. Saunalle on myös hankittava uusia avaimia. Lukot on sarjoitettu uusiksi. Raha myönnetään.

Tilaisuus sujui onnistuneesti ja juhlista pidettiin. Budjetti ylittyi 25 euron siivouslaskulla, jonka asianomainen hyvittää LOK ry:lle, jolloin budjetti pitää.

Soile lähetti hamilaisten asioista sähköpostin, johon vastasimme. LOK haluaa edesauttaa hamilaisten kanssa tehtävää yhteistyötä ja ehdottaa uudelleen esittäytymistä hamilaisille kevään 2017 aikana. Toivomme myös, että hamilaiset osallistuisivat kokouksiimme. Syksyllä voisimme järjestää peli-illan.

Ompelukoneelle myönnetään budjetti. Huollettuun, hyväkuntoiseen ompelukoneeseen. Hyväksytään, korjaus edelliseen merkintään onpelukoneen budjetista.

Kodinkoneinventaarion lopputulema ja hankintaehdotukset
Ehdotetaan
a) hankittaisiin 3 mikroaaltouunia, 3 digiboksia/tv, 13 pakastinta, 3 jääkaappia (kivitalolle 2, taltelaan 1) ja 1 pesukone, hinta-arvio puuttuu.
b) hankittaisiin 3 mikroaaltouunia, 2 isoa pakastinta (kivitalon pyykkitupaan ja tarhalaan siirrettäisiin arkkumallinen pakastin tarhalan pyykkitupaan), 2 jenkki tyylistä jääkaappia, taltelaan 1 tornijäkaappi, 1 pesukone ja digiboksit/tv lahjoituksina tai siirtoina. Kodinkonelista löytyy LOK ry Google Drive tililtä. Pohdimme myös mitkä näistä kodinkone hankinnoista kuuluu vuokran antajalle, onko olemassa lakia jääkaapin koosta asukkaaseen nähden? Emmiina Taivassalo selvittää. Sen jälkeen otamme yhteyttä rehtoriin ja Lepaan toimistoihin ja selvitämme asian. Kivitalon pakastimen sijoitus ja paloturvallisuus riski, Paula Rannikko selvittää. Paula Rannikko selvittää tarjouksen vaihtoehto b mukaan. Asian yhteydessä tuli myös ilmi, että Markkasen työntekijät käyttävät Koivula-rakennuksen pyykkikonetta, keneltä vuokraavat?

Pidämme yhdistyksen kevätkokouksen 19.4.2017 kello 16:15, sitä ennen valmistelemme toimintakertomuksen ja lisätalousarvion 8.4.2017.

Muut asiat käsiteltiin ja hyväksyttiin.

Seuraava kokous pidetään 10.4.2017 kello 16:15 Marjala-rakennuksessa.

Puheenjohtaja päätti kokouksen kello 18.48.

Hallituksen henkilöesittely: 1. Rahastonhoitaja Emmiina Taivassalo

Tällä kertaa esittelyyn pääsee toista vuotta hallituksessa toimiva Emmiina Taivassalo. Rahastonhoitajan virka on aina kaksivuotinen. Ensimmäisenä vuonna opiskellaan ja harjoitellaan ja toisena vuonna kun tietää kaikesta kaiken, pääsee opettamaan omaa seuraajaansa.

 

Lukion jälkeen Emmiina opiskeli sisustajaksi, jonka jälkeen hän tuli Lepaalle, koska ympäristöasiat kiinnostivat. Lepaalla rahurimme aloitti koulunsa vuonna 2015 rakennetun ympäristön koulutusohjelmassa. Emmiina on kotoisin Vihdistä.

 
Aiempaa kokemusta oppilaskuntahommista Emmiinalle ei ole ennen Lepaan oppialaskuntaa kertynyt, mutta onneksi rahastonhoitajana pääsee heti toiminnan ytimeen. Emmiina halusi olla mukana päättämässä meidän Lepaalaisten asioista. Rahastonhoitajana Emmiina uskoo saavansa  kokemusta, joka auttaaa mahdollisesti tulevaisuudessa omaa firmaa perustaessa. Ja näyttäähän se virassa toimiminen ainakin hyvältä CV.ssä!

 
Puutarha ja viheralalla Emmiina on kiinnostunut kasvien monipuolisesta käytöstä rakennetussa ympäristössä ja ekologisuus kiinnostaa.

 
Emmiinaa kuvailevia sanoja: Energinen, ahkera, hymyilevä

 
Tällä hetkellä Emmiinan tulevaisuuden suunnitelmat ovat avoinna. Ainakin näillä näkymin suunnitteluhortonomin hommat kiinnostavat rahuriamme.

 
Tavoite toimikaudelle on huolehtia oppilaskunnan varallisuudesta mahdollisimman hyvin ja kouluttaa toista rahastonhoitajaa samaan tehtävään.

 

Asia, jonka Emmiina haluaa jakaa: Kengän kokoni on 37

Hallituksen esittely: Sihteeri Marjo

Esittelyssä tällä kertaa oppilaskunnan hallituksessa tänä vuonna aloittanut Marjo Silván. Marjo toimii sihteerinä eli kirjoittaa kokouksissa pöytäkirjat ja on perillä säännöistä sekä hoitaa muita juoksevia asioita ja mikä tärkeintä: hoitaa kokouksiin eväät.

Marjon aloitti opinnot Lepaalla HAMKissa 2016 syksyllä puutarhatalouden puolella. Aiemmin Marjo on opiskellut jo puutarhuriksi, joten jatko AMKissa opintojen parissa kuulostaa järkevältä valinnalta. Marjo toivoo opinnoilta uusia kokemuksia kuten vaihtoa tai muuta sellaista.  Lepaalle Marjo saapui Suomen parhaasta kaupungista, Turusta. Kotosin sihteerimme on mettän keskeltä Nummi-Pusulasta, Kärkölästä.

Marjo halusi oppilaskuntaan, koska haluaa olla osa Lepaan tulevaisuutta ja saada hieman syvemmän katsauksen koulusta. Myös aiempaa kokemusta oppilaskuntatoiminnasta löytyy sihteerinä ja puheenjohtajana puutarhakoulusta. Tavoitteeksi hallituskaudelle Marjo asettaa uuden luomisen ja vanhan tulkinnan.

 
Puutarha-alalla sihteeriämme kiinnostaa kasvihuoneessa pyöriminen ja loputon mahdollisuus keksiä uutta.

 
Marjo kuvailee itseään: olen sählä, rauhallinen ja iloinen, mukava. Isona Marjosta tulee jotain erikoista, mutta mitä? Se jääköön nähtäväksi! 🙂 ”Asia, jonka haluan jakaa on, että lemppariruoka on pinaattilätyt!”, sanoo Marjo.

Hallituksen esittely: VPJ Laura

Toisena hallituksen henkilöesittelyyn pääsee kertoilemaan itsestään varapuheenjohtajana toimiva Laura, eli mää!

Tulin Lepaalle Tampereelta, jossa asuin ennen Lepaalle muuttamista. Joskus luulin, että isona minusta tulee valokuvaaja tai biologian opettaja, mutta ei siinä nyt ihan niin sitten käynytkään. Lepaalle opiskelemaan päädyin mutkien kautta kuultuani kaverini opinnoista Instutuutin puolella. Koko ikäni olen asunut Kangasalla ja Tampereella, kunnes myöhemmin Lepaalla Kivitalossa ja Maratan rivarissa.

Oppilaskuntaan lähdin kivitalossa kämppiksenäni asuneen Tarun innoittamana. Ensimmäisenä opiskeluvuotenani Taru toimi VPJ:nä ja siitä oli helppo lähteä mukaan, kun mentori asui samassa asunnossa. Sittemmin PJ:ksi lähdin toiseksi vuodeksi pienellä painostuksella, mutta pääasiassa siksi, että oppilaskunnassa yhden vuoden toimittuani olin huomannut miten paljon LOK tekee kampuksella opiskelijoiden hyväksi. Kolmas kausi LOK:n hallituksessa olikin sitten sellainen luonnollinen jatkumo. Aiempaa oppilaskunta taustaakin löytyy.

Tavoitteeni tälle hallituskaudelle ovat, että uudistetut virat saataisiin pyörimään halutulla tavalla ja 18/100 opiskelijoiden motivointi ja kannustaminen osallistumaan Lepaa 2017 -näyttelyyn. Lisäksi haluan olla päättämässä itselleni ja suurimmalle osalle tärkeistä asioista.

Puutarha-alalla minua kiinnostaa mikrokasvit, geenivarapankit ja kasvinjalostus. Toki muutakin kiinnostuksen kohteita on.

Avomieheni Viljami kuvaili minua kolmella sanalla:
Ahkera, vastuuntuntoinen, iloinen

Asia minkä haluan jakaa: olen neljän lapsen perheestä toiseksi nuorin. Meitä on neljä siskoa, myönnän olevani iskän tyttö terveisin Laura 26v.

LEPAAN OPPILASKUNTA RY: N HALLITUKSEN KOKOUS 3/2016

LEPAAN OPPILASKUNTA RY: N HALLITUKSEN KOKOUS 3/2016

Aika: Torstaina 16.02.2017 klo 16:15

Paikka: Oppilaskunnan olohuone, Marjala-rakennuksen pääty

Läsnä: 10 henkeä

Puheenjohtaja avasi kokouksen kello 16.21 Totesi kokouksen laillisesti koolle kutsutuksi ja päätösvaltaiseksi. Pöytäkirjan tarkastajiksi valittiin Henri Leino ja Johanna Janhunen. He toimivat tarvittaessa myös ääntenlaskijoina.

Esityslistaan lisättiin muutamia kohtia, jotka koskivat kyykkäsetin hankintaa ja ostettavaa jääkaappia.

Ilmoitusasioissa kerrottiin, että aulan kahviautomaatti haettu uuden omistajan toimesta pois. LOK aloittaa kodinkone inventaarion, jonka suorittavat konevastaavat Osku ja Paula. Saunamajureiden sääntöihin muutoksia kevään yleiskokouksessa. Olli kertoi tavanneensa Heikin ja Soilen ja ideoineen heidän kanssaan ratipäiviä ja Suomi100 v itsenäisyyspäivää ja muuta mukavaa.

Kulukorvaus hakemusten käsittelyssa käsiteltiin retkiavustushakemuksia koskien koulun järjestämää matkaa Hollantiin. Lentojen hinnasta päätettiin korvata sääntöjen mukainen osa korvausta hakeneille henkilöille.

Saunalle tulevasta riistakamerasta on puhuttu moneen kertaan ja jälleen asia oli tapetilla muiden saunan hankitojen kanssa.Päätettiin hankkia saunalle riistakamera Burrel Edge Pro lähettävä riistakamera/valvontakamera. Saunan ulkokäymälä todettiin lailliseksi, käymälän papereissa luokiteltu kompostoivaksi. Saunalle hankitaan; Roskakori, käymälän kansi, ämpärit, siivoustarvikkeina käytetään tarvikkeita toimistolta, avaimia teetetään tulevaisuudessa lisää. Myönnettiin pieni lisärahoitus.

Harrastetilan hankinnoista oli puhetta ja päätettiin myöntää budjetti ompelukoneeseen ja harrastetilan hankintoihin.

Asuntola B3 pyykkikone huollettu.

Iskun hankintoja alettiin jälleen käsitellä näyttelyä kohti mentäessä. Joreteltan pressu viimevuodelta rikki, tarvitaan uusi ja siihen myönnettiin rahaa. Muita mahdollisia hankintoja; iso pressu, kirkasmuovi, pop-up telttoja, odotetaan 10.3, kun tiedetään ratipäivien työntekijöiden suuntaa antava määrä, jolloin työvoiman tehokkuuden voi määrittää.

Vaihdetaan web-hotelli LOKin nettisivuille, uusi host avaruus.net, hinta halvempi kuin aiemmin ja parempi. Irtisanotaan vanha host, maksetut palvelumaksut peritään takaisin koska lasku ehditty jo maksamaan.

Päätettiin hankkia kyykkä-setti, kyseessä on ulkopeli, urheilupj hoitaa.

Lok ostaa Väinön jääkaapin, rahastonhoitajat tekevät kauppakirjan.

Muissa asioissa käsiteltiin Hämeenlinnan approjen kyydityksiä: Niina esittää Kuljetusta Hämeenlinnan approille 8.3.2017, selvitetään kyydintarve kyselyllä, kun 20 ihmistä ilmoittautuu, kyyti hankitaan, tarjouspyyntö tehdään Hatuselle. Liput Hamko.

Puheenjohtaja päätti kokouksen kello: 17.39.

 


Tekstistä vastasi kotisivuvastaava.

 

Hallituksen esittely: PJ Olli!

Tarkoitus on esitellä hallituksen toimijat vuodelta 2017 blogin muodossa. Ensimmäisenä tietysti henkilöesittelyyn pääsee kukas muu, kuin meijän oma puheenjohtaja Olli Latvus.

Olli saapui ilahduttamaan Lepaan ihmisiä aloittamalla koulun vuonna 2015 Puutarhatalouden puolella. Taustalla on IT-puolen opintoja ja töitä, Lepaalle Olli päätti lähteä todettuaan, ettei ole terve elämä tiedossa, jos istuu kaiken ajan tietokoneen äärellä. Kiinnostusta kasveihin oli ollut myös pienestä pitäen, joten valinta oli lopulta aika luonnollinen.

Pj Olli syntyi Hämeenlinnassa, mutta pääasiassa kuitenkin varttui Järvenpäässä ja kesät Aitoossa. Lisäksi matkan varrella asuinpaikkoina ovat toimineet Hong Kong, Jyväskylä, Vantaa ja Helsinki.

Aiempien opintojen aikana Olli on toiminut  kahden eri ainejärjestön hallituksessa ollessaan vuoden Jyväkslyässä opiskelemassa yliopistolla ja Helsingin aikana Helsingin tekniikanopiskelijat eli HTO ry:n hallituksessa, sekä perustajajäsenenä tietotekniikan ainejärjestö Tilde ry:ssä. Ollin omien sanojen mukaan: Koen että minulla on vielä annettavaa. Hyvä niin!!

Puutarha-alassa kiinnostavaksi hän kokee taimistotyöskentelyn ja kasvien lisäämisen sekä kaikenlaisen syötävän kasvattamisen (marjat, hedelmät, vihannekset). Haaveissa Ollilla on taimistoyrittäjän, omenan- tai marjanviljelijän ja/tai mehiläistarhaajan työ. Optioita on ja jonkinlainen yhdistelmä näistä varmaan tullee toteutumaan.
Suurin tavoite puheenjohtajakaudelle on auttaa Lepaa -näyttelyn järjestelyjä toimimaan uudessa toimintaympäristössä, jossa työvoimaa on mahdollisesti heikommin. Lisäksi monimuoto-opiskelijoiden innostaminen osallistumaan Lokin toimintaan ja erityisesti näyttelyn järjestelyyn on tärkeää.

Asia jonka Olli haluaa kanssanne jakaa: Suosin CentOS:ää palevelimissa.

Ollin sisko kuvailee häntä seuraavin sanoin (VPJ Laura yhtyy siskon sanoihin):
Rehellinen, auttavainen, iloinen

 

 

Tästäkin lurituksesta vastasi Laura K

Oppilaskunna hallituksen kokous 1.2.

LEPAAN OPPILASKUNTA RY: N HALLITUKSEN KOKOUS 2/2017

Aika: 1.2.2017 16:25
Paikka: Oppilaskunnan toimisto – Marjala rakennus

Läsnä kevään toisessa oppilaskunna hallituksen kokouksessa oli yhteensä, mukaan lukien hallituksen jäsenet ja muut paikalle saapuneet, 15 henkilöä.

Kokous päästään aloittamaan hieman myöhässä, sillä puheenjohtaja itse oli hieman myöhässä, oli vissiinkin saunamajureiden vallanvaihtojuhlinnat jatkuneet aamutunneille. Puheenjohtaja avasi kokouksen kello 16:25 ja uuden hallituksen ensimmäinen oma kokous pääsi alkamaan. Pöytäkirjan tarkastajiksi valittiin Laura Keulas ja Eero Kaitainen.

Esityslistalle lisättiin tilinkäyttöoikeuksien muuttaminen ja muuten esityslista hyväksyttiin.  Oppilaskunnan kioski on auki tiistaisin ja torstaisin klo. 12:00-12:30 ja kuun ensimmäisenä keskiviikkona klo. 16:00-17:00. Tästä tiedotti hallituksen uuden uutukaisessa virassa (Executive marketing and managing coordinator eli EMMC) toimiva Julia Rantanen, joka toimii kioskipuheenjohtajana ja vastaa lämpötolppa- ja korttiasioista.

Kokouksessa käsiteltiin päättävien opintomatkoja ja tehtiin päätöksiä rahojen myöntämisestä sekä hyväksyttiin päättävien / valmistuvien retkisuunnitelma. Asialistalle oli päätynyt myös oppilaskunnan kahvikone, joka on toimittanut kofeiinin tarjoajan virkaa päärakennuksen aulassa. Tilanne on kuitenkin se, että kahvikone on rikki ja korjaus tulisi maksamaan niin paljon, että hallitus päätti hoitaa koneen eteenpäin pois nurkista. Marjo Silván, oppilaskunnan uusi sihteeri,  ottikin  asian hoitaakseen ja kone päätyi vielä seuraavan viikon aikana uudelle omistajalle!

Uusien rivitalojen yhteen asuntoon ostettiin uusi päältä täytettävä pesukone ja kone toimitettiin käyttöön. Kone saatiin bensarahakorvauksella yhden opiskelijan kautta LOKin käyttöön.

Koska jokavuotisen perinteen mukaan seminaaratanssiaiset järjestetään LOKin rahoittamana keväällä, niin tänäkin vuonna, juhlille päätettiin budjetti ja juhlia järjestävät kakkosluokkalaiset pääsevät suunnittelemaan hyvät tanssiaiset kolmannen vuoden opiskelijoille. Juhlissa on perinteisesti ollut tarjolla ruokaa, juomaa ja tietenkin musiikkia, jotta tanssiminen onnistuu.

Kuntosalille esitettiin hankittavaksi 8kpl 10kg ja 4kpl 5kg painolevyjä, Henri tutkii tarjonnan ja oppilaskunnan hallituksen päätöksen mukaisen budjetin puitteissa ostaa kuntosalille tarvittavat painot.

Oppilaskunta päätti loppuvuodesta 2016 panostaa uuteen toimistoon ja kioskiin ja siirtää melkein koko oppilaskunnan toiminnan keskitetysti Marjala-rakennukseen. Tämä helpottaa opiskelijoiden arkea, eikä enää tarvitse etsiä mistä avaimia lämpötolppiin saa tai kuka luovuttaa tarroja opiskelijakortteihin. Lisäksi samassa tilassa samalla käynnillä voi asioida oppilaskunnan Inspis-kioskilla. Toimiston ja kioskin somistus ja sisustus on vielä vaiheessa ja kokouksessa päätettiin myöntää toimintarahaa, jotta tarvittavat hankinnan pystytään tekemään. Jos sulla on idea miten tehdä kiosksita viihtyisämpi ja samalla parantaa toimiston tai kioskin toimintaa, laita viestiä lok_hallitus@student.hamk.fi

Asioita läpikäydessä päätettiin hankkia saunalle uudet ämpärit ja kangas ruutuhyllyköideneteen, jotta saadaan parempi pukeutumisnurkka saunalle. Lisäksi kompostoivasta ulkokäymälästä tehdään selvitys ja asiaa puidaan seuraavassa kokouksessa.

Tilinkäyttöoikeudet otettiin pois vanhalta rahastonhoitaja Ellalta ja luovutettiin Eerolle jotta hän voi toimia tehtävässään.

2.2.2017 pidettiin Rikala-Salissa Rati-kokous Millan, eli ratipuheejohtajan, vetämänä.

Toimiston ja olohuoneen välinen ovi on jatkossa auki arkisin säännöllisen epäsäännöllisesti. Jatkossa tähän saadaan varmasti jokin hyvä systeemi! Eli JEE olkkarilla pääsee vessaan!

Vanhan kioskin tilalle on suunnitteilla käsityöpaja, ompelukoneen hankinta ajateltiin ottaa seuraavan kokouksen asialistalle. Kiinostaako toimintaan mukaan lähteminen? Laita sähköpostia lok_hallitus@student.hamk.fi

———–

Tämän viestin kirjoitti tiedotusvastaava Laura K.

Keitä me olemme

5.2.2017 / Panu Kekäle

Suomessa voi opiskella hortonomiksi ja maisemasuunnittelun amk-tutkintoa enää vain yhdessä paikassa, Lepaalla Hämeen ammattikorkeakoulussa. Näin se oli myös aikojen alussa, välillä se on ollut toisin. Minkälainen ryhmä aloitti rakennetun ympäristön eli maisemasuunnittelun opinnot syksyllä 2016? Avataan sitä vähän, sanallisesti ja infograafilla.

Kouluun haettiin kaksipäiväisen pääsykokeen kautta. Meitä oli Lepaan liikuntasali täynnä, kaikista hakijoista kolmannes tuli valituksi 50 aloituspaikalle. Tosin lopulta aloittajia oli 52 – plus muutama viime vuonna valittu, jotka ottivat paikkansa vastaan vasta tänä vuonna.

Kaikista valituista vain yksi jätti paikan vastaanottamatta ja vain yksi jätti ilmestymättä kouluun. Tähän mennessä ilmeisesti vain yksi on lopettanut kesken; tämä kertonee jotain opiskelijoiden motivoituneisuudesta ja yhteishengestä.

Julkisista tiedoista löytyy paljon dataa, jota toki pitää osata lukea. Muutama asia yllättää:

  • aloittaneiden keski-ikä, joka on tässä tapauksessa laskennallinen, on varmaan – oletus – poikkeuksellisen korkea suhteessa muihin ammattikorkeakoulututkintoihin Suomessa
  • opiskelijoiden maantieteellinen jakauma on hämmentävä: näissä tiedoissa ei näy hakeneiden maantieteellistä jakaumaa – sekin tieto tuolta Vipusesta löytyy, mutta se noudattaa hyvin paljon samaa kaavaa kuin aloittaneidenkin jakauma. Samoin kuin edellisen vuoden osalta.Mistä tämä kertoo? Ymmärrän sen, että Hämeenlinnaan ja siitä vielä sivuunkin olevalle Lepaalle on jostain itäisestä Suomesta vaikea tulla, ainakin julkisilla liikennevälineillä. Mutta kertooko se jotain aiheen – maisemasuunnittelun ja viherrakentamisen – tuntemuksesta tai arvostuksesta näillä alueilla? Mitenkä näiden alueiden osalta niissä työpaikoissa, joihin kysytään hortonomin pätevyyttä? Riittääkö hakijoita tulevaisuudessa, vai täytetäänkö paikkoja muilla kriteereillä?
  • monimuoto-opiskelijoiden määrä tuntuu suhteessa suurelle.

Lue lisää faktoja oheisesta infograafista. Jos joku asia ei sinulle aukea, niin kysy: koetan auttaa.

Näihin asioihin ja moniin muihin tulen palaamaan jatkossa. Stay tuned, blogi on avattu!maisemasuunnittelun_opiskelijat_lepaa_hamk_2016_infograafi_FINAL_170131