Uusille opiskelijoille

Tervetuloa Lepaalle!

Lepaa on perinteikäs ja arvostettu opinahjo, josta on valmistunut puutarha-alan ammattilaisia jo yli sadan vuoden ajan. Hattulan kunnassa sijaitseva kampus on nykyisin osa Hämeen ammattikorkeakoulua. Opiskelijat valmistuvat Hamkista hortonomeiksi joko puutarhatalouden tai maisemasuunnittelun koulutusohjelmasta.
Lisäksi Hämeen ammatti-instituutti tarjoaa toisen asteen koulutusta Lepaalla. Valittavana on joko puutarhatuotannon tai vihealan puutarhurin ammattitutkinto. Lepaalla koulutetaan myös mm. golfkentänhoitajia ja golfkenttämestareita. Monet Lepaalla opiskelevista asuvat kampuksen alueella. Tarjolla on vajaa pari sataa asuntolapaikkaa solukämpistä yksiöihin ja lemmikkiasuntoihin. Viikonloput saattavat tuntua aluksi tylsiltä vehreästä miljööstä ja lukuisista oravista huolimatta. Lepaan oppilaskunta (LOK) tarjoaa kuitenkin monenlaista vapaa-ajan aktiviteettiä, joista tarkempaa tietoa löydät tästä.

Tässä koulutusohjelmien sivut, joista löydät tarkempaa tietoa Lepaan opiskelutarjonnasta.
Rakennetun ympäristön koulutusohjelma (maisu)
Puutarhatalouden koulutusohjelma
HAMI:n koulutusohjelmat

Alle on kerätty avuksesi tärkeitä linkkejä, jotka helpottavat opiskelun aloittamista.

HAMK-etusivu
Etusivulta saat tietoa Hamkista ja pääset kirjautumaan Oscar-portaaliin. Oscar-portaalista löydät kaikki opiskeluun tarvittavat linkit sivustoihin sekä esimerkiksi ruokalistat.

Tässä suoria linkkejä koulun verkkopalveluihin:
Lukkari
Ennen kuin saat tunnukset sivuille, pääset katsomaan lukujärjestystäsi valitsemalla toimipaikan, koulutusohjelman ja oman ryhmäsi. Jatkossa näet lukujärjestyksen tunnustesi avulla.

Webmail
Tästä pääset koulun sähköpostiisi.

Moodle
Tästä pääset Moodle-alustalle, jossa on opintojaksojen verkkomateriaaleja. Sieltä löydät mm. kurssimateriaalia, tehtävänannot ja palautuskansiot.

SoleOPS
Tästä pääset henkilökohtaiseen opintosuunnitelmasi. Sieltä näet myös edistymisesi opinoissasi, kuten suoritetut opintopisteet. Myös kurssivalikoima ja lisätiedot kursseista löytyvät täältä.

Helpdesk
Helpdeskistä löydät apua, jos unohdat salasanasi tai tulee muita ongelmia koulun verkon tai tietokoneiden kanssa.

Kipi-vikailmoitus
Täällä voit tehdä vikailmoituksen Lepaalla sijaitseviin kiinteistöihin liittyen.

MyFiles
Myfilesista pääset koulun U- ja P-asemille. U-asemalta löydät siis opettajien jakamia materiaaleja. P-asemalle voit itse tallentaa tiedostojasi ja pääset niihin käsiksi sekä koulussa että kotona.

Opiskelijajärjestöt

HAMKO:n nettisivut
Hamkon sivuilla pääset liittymään opiskelijakunnan jäseneksi. Liittyessäsi saat Samokin opiskelijakortin, jolla saat käyttöösi kaikki paikalliset ja valtakunnalliset opiskelija-alennukset ja -edut. Sivuilta löydät myös kortin myöntämisehdot. Opiskelijajärjestöön kannattaa liittyä jo opiskelujen alussa, sillä siitä on ainoastaan hyötyä sinulle opiskelujen aikana.

Lisäksi löydät sivuilta tietoa mm. liikuntapalveluista, tuutoroinnista, vaikuttamisesta opiskelijayhteisössä ja kaikesta muusta opiskeluun liittyvästä. Sieltä löydät myös opiskelijakunnan toimijoiden yhteystiedot.

HAKO RY:n nettisivut
Täältä löydät HAKO Ry:n järjestämiä tapahtumia ja bileitä Hämeenlinnassa ja lähiseudulla. Täältä löydät myös kerhoja, joihin kaikki saavat liittyä. Kannattaa tutustua!

Lisää hyödyllisiä linkkejä

KELA
Täältä löydät tarkempaa tietoa opiskelijatuista.

Terveydenhuolto

Hämeenlinnan terveys
Hattulan terveys
Näistä linkeistä löydät paikalliset terveyspalvelut. Jos asut Lepaalla tai Hämeenlinnassa, ota yhteyttä joko koulun terveydenhoitajaan tai suoraan oman kuntasi terveyspalveluihin.

Matkustaminen

Vekka-liikenne Oy
Täältä löydät Hämeenlinnan seudun paikallisliikenteen aikataulut. Lepaalle kulkee linja nro. 17.

Lepaan kimppakyydit -Facebook-ryhmä 
Täällä voi huudella kyytejä Lepaalle ja Lepaalta pois. Harvinaisen näppärä tapa päästä liikkumaan siellä missä julkinen liikenne on vähäistä. Ryhmä on julkinen, joten löydät sen jos olet Facebookissa.

Kirjastot

Hattulan kirjasto
Täältä löydät Hattulan kirjaston aukioloajat sekä kirjastoauton aikataulun.
Hämeenlinnan kirjastot
Täältä löydät tietoa Hämeenlinnan kirjastopalveluista.

LOK:n kumppaniyhdistykset

LOKilla on kumppaniyhdistyksiä Hamkin eri toimipisteissä. LOK toimii niiden kanssa yhteistyössä mm. tapahtumien järjestämisessä. Tästä voit tutustua niihin paremmin.

Vapaa-ajan viettoa Hämeenlinnassa

Hämeenlinnasta löytyy paljon tekemistä vapaa-ajalle. Lepaalta Hämeenlinnaan on alle parikymmentä kilometriä ja kannattaakin hyödyntää kimppa-kyytejä myös vapaa-ajalla ja lähteä vaikka keilaamaan. Hämeenlinnasta löytyy esimerkiksi keilahalleja, uimahalli, elokuvateattereita, paljon ravintoloita ja kauppoja.

Jos tarvitset apua jossain kouluun tai miksei vapaa-aikaankin liittyvissä asioissa, ota reippaasti yhteyttä tuutoreihin! Tuutorit ja heidän yhteystietonsa löydät täältä.